Vragen aan de pedagogisch medewerkers van het EMMA Kinderziekenhuis

Engeltjes voor Emma

Sieradenshop

Aan wie geven jullie de engeltjes, zijn dat alleen de zieke kinderen?

De engeltjes worden gegeven aan de zieke kinderen, maar ook aan ouders en broers of zussen.

Worden de engeltjes weggegeven op alle afdelingen van het Emma en hoe heten deze afdelingen?

Ja, de engeltjes worden op alle afdelingen gebruikt:

Zuigelingen/ Kinderchirurgie, Grote Kinderen, Tienerafdeling, Kinderoncologie, Intensive Care, Neonatologie, Psychosociale afdeling, Dagziekenhuis en poli. Ook op de Dialyse afdeling

Vertellen jullie hier nog iets bij - een verhaaltje bijvoorbeeld?

Tijdens de kerstperiode wordt het soms een kerstengeltje voor extra bescherming en verder worden er termen aan gegeven als beschermengeltje, geluksengeltje, hulp in moeilijke tijden. Het bijpassende verhaal wordt aangepast op de situatie waarin het kind zich verkeerd en waarbinnen het engeltje kan helpen. Er wordt soms ook aangegeven, dat het iets speciaals is en niet zomaar aan iedereen wordt gegeven en dat het je zou kunnen helpen bij het moeten ondergaan van de behandeling(en).

Er zijn een heleboel verschillende kleuren engeltjes – mogen de kinderen/ ontvanger zelf een kleur uitkiezen of doen jullie dit?

Doen wij meestal zelf en stemmen het af op de voorkeur van het kind.

Vorig jaar (2013) hebben jullie iets meer dan 750 engeltjes gekregen, hoeveel zouden er eigenlijk nodig zijn om alle kinderen / ontvangers blij te maken?

De algemene schatting is dat het zeker genoeg zou moeten zijn. Het is niet de bedoeling dat elk kind en engeltje krijgt, het wordt ingezet binnen de begeleiding en de gedachte dat het iets toevoegt voor dat specifieke kind en/of binnen het gezin. Wat wel heel mooi was, was het inzetten van de engeltjes rondom Kerst. We hebben de afdeling Neonatologie ook kunnen verblijden met een (Kerst) engeltje voor alle kinderen/ gezinnen.

Zijn er favoriete kleuren of is er vraag naar misschien een andere kleur, nu zijn dat 4 kleuren roze en 4 kleuren blauw?

Graag wit/ parelmoer en nog wat kleuren als: zwart, groen geel en rood. Op dit moment lijkt bij de meisjes hard roze favoriet met vleugeltjes hart.

Hoe ervaren jullie het om de engeltjes weg te geven?

Een leuke toevoeging in onze begeleiding; het gebaar van het geven van het engeltje zegt soms zoveel meer dan woorden. Het geeft kinderen steun en kracht bij een volgende medische handeling. Het biedt een mooie gelegenheid om af te stemmen en aan te vullen bij de zorgen van ouders en anderen binnen het gezin.

Speciale momenten:

  • Patiënt die overgaat naar de volwassen afdeling > moeilijk moment

  • Zeer angstig kind

  • Grote operatie

  • Volwassen ICK > een ouder, die gaat overlijden, alle gezinsleden kregen een eigen engeltje.

  • Na een heftige reactie op een onderzoek

  • Ondersteuning van ouders om hen vertrouwen te geven in de toekomst

Met dank aan:

alle medewerkers van de Pedagogische Zorg van het EMMA Kinderziekenhuis

Sorteer op
© 2012 - 2020 Bianca's Engeltjes Sieraden - Een sieraad voor jou een engeltje voor Emma | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel